A fermentált élelmiszerek nagyon értékesek. A fermentáció, más néven tejsavas erjedés során, nagyon sok hasznos enzim keletkezik. Az enzimek a szervezetünk bio katalizátorai, amelyek nélkül nagyon sok folyamat, ami a szervezet kifogástalan működéséhez elengedhetetlen, nem zajlik le. A természetgyógyászat legütősebb kezelése, az enzimterápia.

kovászos uborka
Kovászos uborka készítése kenyér nélkül

Hagyományos fermentált élelmiszerek

A hagyományos konyha sok fermentált élelmiszert ismert. A fermentáció egy hatékony módja volt a hűtőszekrény előtti időkben, a zöldségek tartósításának. Például a savanyú káposzta, a kovászos uborka, vagy a koreai kimcsi. De fermentált élelmiszer az aludttej, a kefír, de még az ecet is. De gyümölcsöket is remekül lehet fermentálni, erről itt találhatsz információt. Ebben a videóban egy kipróbált, és nagyon bevált kovászos uborka receptet mutatunk be, amely kenyér nélkül is egészen kiváló kovászos uborkát eredményez, mindössze 4-5 nap alatt. 

Kovászos uborka kenyér nélkül

Hozzávalók: 

  • 3 kg uborka (kovászolni való)
  • 2 csokor kapor (már felmagzott)
  • 2 ek só
  • 1 fej fokhagyma (kisebb)
  • 3 l víz (hideg)

Az elkészítésről nézd meg a videót!

Summary
Kovászos uborka készítése kenyér nélkül. Fermentált élelmiszer
Article Name
Kovászos uborka készítése kenyér nélkül. Fermentált élelmiszer
Description
A kovászos uborka egy ismert, és széles körben igen kedvelt fermentált élelmiszer. Most egy olyan receptet mutatunk be, amihez nem kell kenyér, mégis kiváló
Author

Használjuk az analytics-ot

Kérem engedélyezze a Google Analytics követést. Amennyiben ezt elutasítja, úgy tekintheti meg a weboldalunkat, hogy az nem továbbít adatokat az ön látogatásáról.