Ganoderma

 Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum)

ganoderma_hathat_ponthu

A távol-keleti országokban, elsősorban Kínában, Japánban, Koreában már 4000 éve ismerik. Főleg a hagyományos kínai gyógyászatban használták. Hasonló jelentőségű, mint a ginszeng. Az uralkodók varázslatos gyógyszerének tartották, használata sokáig a császárok kiváltsága volt. Már a Han dinasztia idején (Kr. e. 200-tól Kr. u. 200-ig) lingzhi néven említik. A dinasztia tagja, Wu császár e gombában a halhatatlanság egyik eszközét látta és ezért a palota falain belül tartotta.

Tudtad?

A pecsétviaszgomba legelső, orvosi szempontból értékelhető említése, Shen Nong: Bencaojing c. műve az i.e. II-I. századból maradt ránk.

Állatkísérletek, és humán kutatások igazolták, hogy a ganoderma hatóanyagai sejt szinten fejtik ki méregtelenítő, és védő hatásukat, megerősítve ezzel a szervezet öngyógyító képességét. Nagy mennyiségben tartalmaz szerves germániumot. A szerves germánium csodájáról itt olvashatsz, vagy nézhetsz meg egy videót.

Hogyan hat a ganoderma?

A ganoderma gomba minden szervünk minden sejtjében egyformán fejti ki a hatását, nem betegségspecifikus, mint a nyugati típusú gyógyszerek. Anélkül, hogy túlságosan belemerülnénk a gyógyítás, és a biokémia szakmai nyelvezetébe, elmondható róla, hogy egyaránt kiválóan alkalmas már meglévő betegségek esetén a beteg állapotának a javítására, és annak megakadályozására, hogy megbetegedjünk. Erősen lúgosító hatása miatt például tehermentesíti a májat, ezzel akár 20-30% energiatöbbletet jelent a szervezet számára. A fogyasztása észrevehető erőnlétjavulást, nyugodt alvást eredményez. Csökkenti a szervezet alvásigényét, vagyis kevesebb alvás után is fittebbek vagyunk másnap. Lugosító hatása miatt jó a gyomorsavtúltengésre, gyomorfekélyre, és a refluxra. Beállítja a vérnyomást, és a vércukorszintet. Kemoterápiás és sugárkezelések kiegészítőjeként megakadályozza a hajhullást, a rosszulléteket, és egyéb mellékhatásokat. Kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj-, és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében.

Tudtad?

A kemoterápiás kezelés során a kezelt területen minden sejt elpusztul, de ha ganodermával együtt alkalmazzák, kizárólag a rákos sejtek pusztulnak el.

Japánban és több ázsiai országban gyógyszeralapanyagként használják rákos betegek kezelésére. De kiválóan alkalmas a betegség megelőzésére is.

A DXN kétféle ganoderma kapszulát forgalmaz. A fiatal gombafonalakból különleges eljárással készült GL kapszula lezárja a sejtek membránját, ezzel megakadályozza a méreganyagok bejutását a sejtbe. A kifejlett gombatestből készült RG kapszula pedig behatol a sejtbe, és kitakarítja onnan a már bent lévő méreganyagokat. A kettőt ajánlatos együtt alkalmazni, lehetőleg este bevenni az RG-t, ami alvás közben méregtelenít, és reggel bevenni a GL-t, ami lezárja a sejtfalat, ezzel megakadályozva a méreg visszajutását a sejtbe.

Adagolás

Adagolása elsősorban a szervezet állapotától függ. A napi egy kapszulától egészen a napi 36 kapszulás megadózisig.
Akár kisebb adagban fogyasztva is sokat tehetünk egészségünkért. A 40 év alattiaknak napi 1-1 kapszulát, a 40 évnél idősebbeknek pedig napi 2-2 kapszulát javasolnak, ha csupán az egészség megőrzése a cél. Minden esetre a ganodermának nincs mellékhatása, és bármilyen keveset szedünk is belőle, mindenképpen jót teszünk a szervezetünkkel. Fogyasztásával kapcsolatban javasoljuk, hogy inkább szedjünk hosszútávon kisebb dózisban, mint rövid ideig nagy dózisban.

Mi az a gyógyulási krízis?

A szedése kezdetén, átmenetileg előfordulhat fejfájás, hasmenés, szédülés rossz közérzet, ez az úgy nevezett gyógyulási krízis. Ennek az az oka, hogy egyszerre sok méreganyag távozik a sejtekből, és bekerül a véráramba. Ezek a kellemetlen hatások csökkenthetők C vitamin szedésével, és feltétlenül fontos az elegendő folyadék bevitele. A vízben oldódó méreganyagok a vesén át a vizelettel távoznak a szervezetből, míg a zsírban oldódó mérgek a széklettel ürülnek ki. Ez az oka a hasmenésnek. Ha fellép a gyógyulási krízis, kicsit csökkenteni kell a ganoderma adagját, de nem szabad abbahagyni. Ez tulajdonképpen egy jel, hogy a szervezet jól reagál a gyógygombára. Aki végigcsinált már valamilyen méregtelenítő kúrát, annak az előbbi hatások természetesek. A ganoderma éppen a méregtelenítő hatása miatt sok embernél fogyást eredményez. Az, hogy fellép-e a gyógyulási krízis, nagyban függ az egyén táplálkozási szokásaitól, életvitelétől, egész pontosan attól, hogy mennyi méreganyag jut be a szervezetébe.

Ha részletesebben érdekel a ganoderma, add meg a neved és a címed, utána átlapozhatod, és ingyenesen letöltheted az orvosok és természetgyógyászok számára készült könyvünket a pecsétviaszbombáról.Nem kell megijedned, ezzel nem kerülsz fel semmilyen listára.

ganoderma

GL 90 kapszula x 450 mg vagy

RG 90 kapszula x 270 mg

fogyasztói ára: 12840 Ft

törzsvásárlóknak: 10030 Ft

Megrendelem!

Ha kitöltöd az alábbi adatokat, a “Letöltések” oldalra jutsz, ahol letölthető kiadványokat találsz a gyógygombákról.

[easy_sign_up title=”Írd be a neved és az email címed”]


[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
Summary
Ganoderma - A gyógynövények királya, az örök ifjúság gombája
Article Name
Ganoderma - A gyógynövények királya, az örök ifjúság gombája
Description
Ganoderma vagy pecsétviaszgomba. A távolkeleti országokban 4000 éve használják egészségmegőrzésre. Valamikor Európában is ismerték, de most újra itt van.
Author