Enzimital készítése házilag
Az enzimek biokatalizátorok, amelyek gyakorlatilag az összes kémiai reakcióban részt vesznek, ami a szervezetünkben történik. Az immunrendszer szabályozásában van nagy szerepük, vitalizálják a szervezetet. A természetes gyógymódokban használják az enzim terápiát, gyulladások, és egyéb testi panaszok kezelésére.
Ezekbe most nem mennék bele, inkább azt szeretném bemutatni, hogyan készíthetsz te is házilag enzim italt.
Enzimital készítése házilag
Igazából két összetevő szükséges hozzá. Valamilyen biogyümölcs, és fehér cukor. A gyümölcs lehet bármi, még akár citrom is, amit mossunk meg, és hagyjuk megszáradni. Aztán daraboljuk fel, és egy üveg, kerámia, vagy rozsdamentes acél edénybe tegyük, amit légmentesen le tudunk majd zárni. Szerintem a legpraktikusabb talán egy nagyobb befőttesüveg. A gyümölcsöt, és a cukrot rétegesen pakoljuk egymásra, és az utolsó réteg egy vastagabb cukorréteg legyen. Fontos, hogy a gyümölcsöt ne érje levegő, mert akkor penészedés léphet fel, és az egész munkánk kárba vész. Semmi esetre ne használjunk barnacukrot, mert fontos, hogy tiszta, és csíramentes legyen, a penészedés elkerülése végett. Az edényt zárjuk le, és ne mozgassuk.
A következő 14 nap során, a gyümölcsből a nedvesség az ozmotikus nyomás hatására eltávozik. Erre a folyadékra lesz majd szükségünk, ez lesz később az enzimital. A két hét eltelte után a gyümölcsre már nem lesz szükségünk, bár lekvárt még főzhetünk belőle. Az íze nem lesz olyan jó, mint egy hagyományos módon készült lekváré, viszont a fermentálódás miatt nagyon egészséges.
A megmaradt folyadékot zárjuk vissza az üvegbe, és hagyjuk, hogy enzimek képződjenek benne. A cukor fermentálódik, és több mint 200 enzim keletkezik. Minél régebbi az ital, annál több benne az enzim, és legalább 3 hónapig várnunk kell. Ez idő alatt ne mozgassuk az edényt, hagyjuk mozdulatlanul. Az első napon egy pillanatra nyissuk ki a fedelét, hogy a képződő gázok eltávozhassanak. Utána erre már ritkábban lesz szükség, körül belül hetente egyszer. Ne hagyjuk nyitva, mert penészedni fog, és épp csak egy pillanatra nyissuk ki hetente, amíg a nyomás távozik.
Ha kész, naponta fogyasszunk belőle 30 ml-t. Akinek nincs türelme ennyit pepecselni vele, nem tud minőségi gyümölcsöt beszerezni, vagy egyszerűen nem akar 3 hónapig az enzimitalára várni, annak ajánlom a DXN Cordypine italát, ami ananászból készül, és még cordyceps, vagy más néven kínai hernyógomba kivonatot is tartalmaz. Az egyik legerősebb hatású készítményünk. A webáruházunkban beszerezhető, törzsvásárlói regisztrációval együtt 25% kedvezménnyel vásárolható meg.
Univerzális orvosság?
Univerzális orvosság? Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és „univerzális orvosság” minden betegségre? Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet: „A ganoderma valóban univerzális orvosság?”...

Trackback/Pingback