Noni


Noni (Morinda citrifolia)

noni (Morinda citrifolia)

Általános megjelenési formája a kicsi, négyszögletes örökzöld bokor, de akad belőle több méteresre nőtt óriási példány is. A levelei sötétzöldek, vastagok, és 15-20 cm hosszúak. Termése tojás alakú, amely először zöld, majd érés közben besárgul, és kellemetlen szagot áraszt.

A polinéz törzsi gyógyítók 2000 éve használják láz, gyulladás, hasmenés szorulás, állatharapás, rovarcsípés, és számos más betegség kezelésére. Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a noni gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek alátámasztották a természeti népek tapasztalatait, ezért a modern gyógyászat is igent mondott a nonira.

Felhasználási lehetőségek:

 • magas, vagy alacsony vérnyomás
 • ízületi gyulladás
 • cukorbetegség
 • gyomorfekély
 • szívproblémák
 • fájdalomcsillapítás
 • égési sérülések
 • stresszoldó
 • serkenti a boldogsághormon, az endorfin termelését
 • szabályozza a menstruációs ciklust
 • javítja az alvást
 • vírus-, és baktériumölő

Sejtszintű segítség: 

A kutatások kiderítették, hogy a noni, sok nonixeronint, és sok proxeronint tartalmaz, ami a xeronin elővegyülete.A xeronin egy kicsi, de nagyon aktív anyag, az emberi test sejtjeinek működéséhez elengedhetetlenül szükséges. Molekuláris szinten fejti ki a hatását, a sérült sejteket gyógyítja. Tehát ha minél több xeronin van jelen a szervezetben, annál több probléma oldható meg sejtszinten. A noni, égési sebekre kifejtett jó hatása is ennek köszönhető, és a noni több százszor annyi proxeronint tartalmaz, mint a második legjobb proxenonin forrás, az ananász.

Dr. Anne Hirazumi kutatásaiból kiderült, hogy a noni aktivizálja az immunsejteket, és igazolta, hogy a több mint 100 aktív összetevője szinergetikusan egymás hatását felerősítve hat.

Felhasználási javaslatok:

Normál esetben, ha nincs semmiféle panasz, akkor egészségmegőrzési céllal naponta 1 evőkanál a javasolt mennyiség. Mindenképpen éhgyomorra, étkezés előtt fél órával kell elfogyasztani, lehetőleg ne rögtön nyeljük le. Így a nyálkahártyán sok hatóanyag szívódhat fel. A gyomorban egy részük megemésztődik, és így nem hasznosul.

Leszoktató program részeként 2-3 óránként fogyasztható 1 evőkanállal a szervezet feltöltési fázisában, utána pedig folyamatosan csökkenthető az adagolás. Túladagolni ezt sem lehet, lévén élelmiszer.

Ha egészségügyi probléma miatt isszuk, akár napi 3X3 evőkanálig is emelhetjük az adagot. Gyógyszer mellett is fogyasztható, nincs semmilyen mellékhatása, sőt a gyógyszerek hatékonyságát támogatja.

A noni, egyike a 7 adaptogén gyógynövénynek a világon. Ez azt jelenti, hogy a noni képes kiegyenlíteni egy értéket. Ha túl magas, lehúzza, ha alacsonyabb az egészségesnél, megemeli. Ez egy nagyon nagy előny.

noni, morinzhi

1×285 ml

fogyasztói ára 4700 Ft,

törzsvásárlóknak: 3670 Ft. 

Megrendelem!

 Ha kitöltöd az alábbi adatokat, a “Letöltések” oldalra jutsz, ahol letölthető kiadványokat találsz a gyógygombákról.

 • Írd be a neved és az email címed
Summary
Noni, (Morinda citrifolia). Az ázsiai adaptogén gyümölcs
Article Name
Noni, (Morinda citrifolia). Az ázsiai adaptogén gyümölcs
Description
A noni, az egyike annak a 7 adaptogén hatású gyógynövénynek, amelyik a világon létezik. Ebben a cikkben olvashatsz a gyümölcs felhasználásáról, adagolásáról
Author