Fekete kömény

Fekete kömény

fekete kömény

A fekete kömény, vagy kerti katicavirág, annyira tisztelt gyógynövény volt az arab világban, hogy azt tartották róla, hogy csak a halál ellen nem orvosság. Ezt Mohammed próféta mondta róla, még a korán egyik szúrájában is szerepel. Több ókori régészeti leletben, régi sírokban találtak kerti katicavirágmagot. Még Tutanhamon sírjában is találtak. Egy fáraó sírjában található tárgyak úgy lettek kiválasztva, hogy a fáraó dolgát megkönnyítsék a túlvilágon.

Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában évszázadokon át gyógyszerként használták. A légzőrendszer, a gyomor, a vese, máj betegségeit kezelték vele, a keringési és az immunrendszer megerősítésére használták, továbbá gyulladáscsökkentőként, érzéstelenítésre, antiallergénként. Én magam egy belgyógyász professzor ajánlására reggelente szedek egy kapszulával, hogy az epetermelést beindítsa. Nincs is semmi problémám az emésztésemmel. :)


Fekete kömény

Fekete kömény “Csak a halál ellen nem segít.” /arab mondás/ A fekete kömény apró magja sokkal többet rejt magában, mint egy hétköznapi fűszer. A belőle készült olaj annyira meglepően átfogó és változatos védő és gyógyító hatású, hogy évezredek óta az emberek úgy tekintenek rá, mint  “csodaszerre”.  A 4500 éve gyógyító […]

fekete kömény