Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Drasztikusan csökken az élelmiszernövények tápanyag tartalma!

Már a paprika sem a régi

Ha azon kevesek közé tartozol, akik nem csak húson, és szénhidráton él, hanem sok zöldséget és gyümölcsöt is fogyaszt, azt gondolod, hogy elégedetten hátradőlhetsz a karosszékedben. Te aztán eleget teszel az egészségmegőrzésed érdekében. Sajnos tévedsz! Az alábbi tanulmány hiteles adatokkal bizonyítja, hogy ha annyi vitamint, és tápanyagot akarsz bevinni a szervezetedbe, mint a szüleid 1966-ban, 5-10-szer annyi zöldséget és gyümölcsöt kellene elfogyasztanod, mint nekik akkoriban. Ennyivel csökkent ugyanis az élelmiszernövényeink tápanyagtartalma. 

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem tanulmánya

Az egyetem kutatói összehasonlították az élelmiszer növényeink és a tej ásványi anyag és vitamin tartalmának alakulását 1966 és 1990 között.  A mikroelem tartalom 1990-ben az 1966-os évhez viszonyítva: búza 50%, árpa 37,7%, kukorica 18,6%, répafélék 75%, burgonya 86,7%. A  vitamin tartalom pedig: borsó 46,7%, tej 5% (nem tévedés), káposzta 10%, sárgarépa 60%, paprika 12%.

tápanyagtápanyag

Ami viszont lényegesen megnövekedett, az a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, színezőanyagok  mennyisége.   A fentieket végig gondolva, kiderül, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent, néhány évtized távlatában, és ezzel együtt, az ember egészsége drasztikusan romlott. A környezet változása miatt pedig drasztikusan változik az igény más összetételű tápanyagok irányába. Tehát ami 150-200 évvel ezelőtt megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az. Ez főleg az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek iránti igény növekedésében tapasztalható, hiszen a jelenlegi szennyezett környezetben, és az élelmiszeripar salakanyagai miatt, a szervezet egyre leterheltebb, egyre nehezebben boldogul. Nem csoda, hogy az allergia, rák, stb. mind népbetegség lett, holott néhány száz éve nem is tudott róluk az emberiség.   Erre egy jó példa, egy népcsoport a Himalája térségében, mely az 1960-as évekig elzártan élt egy kis közösségben és csak azt ették, amit maguk megtermeltek. Példátlan egészségben éltek, hírét sem hallották a ráknak és egyéb – népszerű – betegségnek. Mivel fel lettek fedezve, kezdett betörni hozzájuk a civilizáció, minden termékével és életvitelével együtt. A népcsoport is kezdett modernizálódni és 10 éven belül ugyanazokkal a problémákkal, betegségekkel kezdtek küzdeni, mint a – fejlett – világ.   Mennyiségi túl-, minőségi alultápláltság   Hozzáértő szakemberek hamar rájöttek, hogy bár sokat eszünk, mégis keveset, de nem mennyiségileg, hanem minőségileg, ezért úgy is mondhatjuk, hogy a mai modern ember minőségileg alultáplált, tehát minőségileg éhezik.

    Ahhoz, hogy a 1970-es évek szintjén étkezzen bárki minőségileg, mennyiségileg legalább 5-10-szer annyit kellene egyen, pl. több kilogramm zöldséget, több egész kenyeret, stb. Mégpedig úgy, hogy ezzel együtt ne vigyen be 5-10-szer annyi kalóriát is. Ma rengeteg fajta táplálék-kiegészítő létezik, melynek célja, hogy pótolja azt, ami hiányzik a szervezetből és ma, a mai élelmiszeripari termékeket fogyasztva nem vihető be semmilyen módon. Az embereknek két fajtája van, egy, aki fogyaszt ilyen készítményeket akár ideiglenesen, akár huzamosabb ideig, és a másik, aki tiltakozik ellene.

A táplálék kiegészítő ellenzői – legtöbben rosszul informált emberek -, azt vallják, hogy csupán kellően sok zöldfélét kell enni és nem szükséges semmilyen kiegészítő. Ennek a gondolatnak egy szépséghibája van, az összes zöldség szennyezett. Tele van gyomirtóval, növényvédő szerrel,  nyáron is melegházi paradicsomot lehet enni. Logikusan gondolkodva, be kell látni, hogy a jövő hosszú távon, figyelembe véve a bolygónk túlnépesedését, a táplálék-kiegészítők fogyasztásának irányába mozdulhat el, ezt alátámasztják a különféle orvosi és egyéb tudományos fórumon olvasható, a betegségek okát kereső kutatási eredmények. Az Egyesült Államokban és Japánban (!) ez már előrehaladott állapotban van, Európa konzervatívabb, de itt is teret hódít. Csak idő kérdése.   Nagyon sok jó minőségű táplálék kiegészítő MLM rendszerben kerül forgalmazásra, a biztonságra törekvő MLM rendszerek mindig tudnak számunkra orvost, illetve természetgyógyászt ajánlani, akit ha felkeresünk, személyre szabottan tud tanácsot adni.

Szempontok, amelyek alapján érdemes étrend-kiegészítőt választani  

  1. Szerves forrású-e? valóban növényből vonták-e ki a hatóanyagot
  2. Bio termesztésű-e? nem okozhat allergén reakciót, ha vegyszermentesen termesztik
  3. Tartalmaz-e kiegészítő vegyszereket? – pl.: tartósító, térfogatnövelő, állományjavító, színezőanyag, édesítő, ízfokozó
  4. Hány komponensű? vagyis hányféle vitamint, antioxidánst, ásványi anyagot, stb. tartalmaz, hányféle gyógynövényből
  5. Mennyi a hatóanyagtartalma? – híg vagy tömény a készítmény
  6. Mi a hordozóanyag? műanyag-e vagy valamilyen természetes anyag (méhviasz, zabkorpa)
  7. Milyen minősítései vannak? – pl. ajánlja-e a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége?

 A DXN cég táplálékkiegészítői, mint a ganoderma és a spirulina MS-ISO szabvánnyal rendelkezik, amelyik sokkal szigorúbb a különböző országok bio szabványainál. Mostanában sok kritika éri ezeket a bio minősítéseket, amiket túl lazának tartanak a szakértők. Sajnos itt is sokszor a pénzről van szó, egy termelő sokkal többet kap egy bio termékért, ha pedig a hatóságok a fél szemüket becsukják, többet tud termelni belőlük, tehát több a bevétele. Ezáltal több adót is fizet. Csak a fogyasztók érdeke sérül.

Összefoglalva a lényeget, leszögezhetjük, hogy szükséges a táplálékkiegészítők fogyasztása az egészségünk érdekében. Cégünk termékei világszínvonalúak, a terjesztési módszerünk pedig lehetővé teszi minden törzsvásárlónknak, hogy egyre olcsóbban és olcsóbban jusson hozzájuk, ha másoknak is ajánlja őket. A puding próbája pedig az evés, tehát ki kell őket próbálni, és figyelni az élettani hatásukat.

A webáruházat itt találod: http://alegjobb.egeszsegeskave.hu/termekek

Méregtelenítés

Segítség, kövér vagyok! Nincs olyan nő, aki elégedett lenne az alakjával, ha arról van szó, hogy fel kell venni a tavalyi bikinit vagy fürdőruhát, és ki kell menni a strandra. A legtöbben ilyenkor őrült fogyózásba kezdenek, és ócsárolják...

bővebben

Mit érdemes tudni a B4 vitaminról?

A B4 vitamint más néven folsavnak vagy adeninnek nevezzük.  A B vitamin család többi tagjához hasonlóan vízben oldódik. A fölösleget a máj tárolja, illetve a B12 vitamin segítségével noradrenalin képződik belőle. Miben segíti a szervezetet?  Fő...

bővebben

Csodaszer, ami mindenre jó

Csodaszer, ami mindenre jó Lehetséges, hogy megdőlt az állítás, miszerint nincs olyan csodaszer, ami mindenre jó? Ha elmész az orvoshoz egy torokfájással, felír egyfajta gyógyszert. Ha gyomorbántalmaid vannak, akkor egy másikat. Ha allergiás...

bővebben

A betegség ára

A betegség ára 35 milliárd forint   Megdöbbentő cikket olvastam a napokban arról, hogy a magyarok milyen irdatlan nagy összegeket költenek gyógyszerre. A cikk szerint 2016-ban havi szinten 10.000.000.000 azaz tízmilliárd forintot költöttünk...

bővebben

Mit érdemes tudni a B3 vitaminról?

  A B3 vitamin más néven a niacin kétféleképpen jelenik meg a természetben: nikotinamidként és nikotinsavként. Vízben oldódik, a vesén keresztül (a vizelettel) ürül ki a szervezetből, ezért pótlásáról rendszeresen gondoskodnunk kell. Felszívódása a gyomorban...

bővebben

Mit érdemes tudni a B2 vitaminról

  Mit érdemes tudni a B2 vitaminról? B2 vitamin, más néven riboflavin a B vitamin család tagja. Vízben oldódik, a vesén keresztül (a vizelettel) ürül ki a szervezetből, ezért pótlásáról rendszeresen gondoskodnunk kell. Miben segíti a...

bővebben

Mit érdemes tudni az A-vitaminról?

Az A-vitamin Másik nevén: retinol vagy axeroftol. A-vitamin: zsírban oldódó vitaminok közé sorolható. Szervezetünk elraktározza, tehát nem kell naponta gondoskodnunk a beviteléről. Számos anyagcsere folyamatban szerepet játszik. Szükséges...

bővebben

Spirulina – Melyiket válasszuk?

Spirulina - Melyiket válasszuk? Egyre több egészségesen táplálkozó embertársunk tudja, hogy mi az a kék-zöld alga, vagy másik nevén a spirulina. Gyógynövényboltokban, drogériákban és gyógyszertárakban is lehet találkozni spirulina...

bővebben

Bögrés orgonaszörp

Orgonaszörpöt készítettem. Több recepten is átrágtam magam, majd szokásomhoz híven az ízlésemhez, ízvilágomhoz "szabtam" 🙂 Hozzávalók: 2 bögre orgonavirág (csak a virág, zöld nélkül); 1 bögre cukor; 1 bögre víz; fél citrom kifacsart leve. Én...

bővebben

Gyógyítás hagymafélékkel

Gyógyítás hagymafélékkel A vöröshagyma és a fokhagyma nem hiányozhat egyetlen magyar konyhából, háztartásból sem. A legerősebb baktériumölők közé tartoznak. A hagymafélék között a legismertebbek és leggyakrabban használtak. A népi gyógyászat is...

bővebben

A minőségi étrend fontossága

A minőségi étrend fontossága 5 ok, amiért létfontosságú minőségi étrend-kiegészítőt szednünk a XXI. században Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kapnak táplálkozásunkban az étrend-kiegészítők. Örvendetes módon egyre több ember odafigyel a...

bővebben

Vérnyomásmérés – helyesen

Vérnyomásmérés - helyesen A Magyar Hypertonia Társaság ajánlásai alapján     A szabályok a következők: Egyetlen vérnyomásmérés alapján senkit sem szabad magas vérnyomásos betegnek minősíteni! Mielőtt megmérjük a vérnyomást, meg kell győződnünk...

bővebben

Ganoterápiás szeminárium Bécsben

Ganoterápiás szeminárium 2013. szeptember 15, Bécs, Millennium City Ganoterápiás szakszeminárium, Jane Yau malajziai ganoterapeuta vezetésével. Már reggel rosszul indult a dolog, mert Jane meg volt fázva, és alig volt hangja. Még viccelődtünk...

bővebben

Bizalom kérdése

Bizalom kérdése Számodra ki a hiteles?     A bizalom nagyon fontos, ez tény. Te bízol a gyógyszerekben? Szíved joga, nem kívánlak ettől eltántorítani, de tedd próbára a hitedet. Gondolkozz el a következőkön! Gyógyszerek kutatni, és gyártani,...

bővebben

Mellékhatások

Mellékhatások Egy döbbenetes lista egy gyógyszer mellékhatásairól.   Véletlenül a kezembe akadt a régi gyógyszerem használati útmutatója, amit magas vérnyomásra szedtem. Kiírtam belőle azokat a mellékhatásokat, amiknek az előfordulási esélye...

bővebben

Étrend kiegészítő vagy gyógyszer?

Étrend kiegészítő vagy gyógyszer? Előbb-utóbb törzsvásárló leszel, de nem mindegy hol. 5 éve még nem tudtam, mi az az étrend kiegészítő, de egy ideje arra jöttem rá, hogy három választásunk van az életben. Fiatalon meghalunk, ezért nincs elég...

bővebben

A lehetetlen

A lehetetlen Gondolatok egy film kapcsán   A napokban néztem a fenti filmet. Hihetetlen, hogy egy ilyen természeti katasztrófa után mennyi törmelék, és piszok van mindenütt. A túlélők mezítláb lépkednek a sárban, mit sem tudva arról, hogy...

bővebben

Újévi fogadalmak

Újévi fogadalmak BÚÉK 2013   Miért hisszük, hogy amiről nem veszünk tudomást, az nincs? Mi a baj velünk, emberekkel? Keressük a válaszokat, és sokszor váratlanul csap le ránk a megvilágosodás. A neten olvasgatva,...

bővebben

A ganoderma hatásai

A ganoderma hatásai Vérnyomás okozta nyak- és fejfájás (Mr. Isao Tani, Institute of Medical Research, Kinki University) A kutatási alanyok magas ill. alacsony vérnyomásra panaszkodó páciensek voltak, akik jelentős javulást tapasztaltak a...

bővebben

Univerzális orvosság?

Univerzális orvosság? Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és „univerzális orvosság” minden betegségre? Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet: „A ganoderma valóban univerzális orvosság?”...

bővebben